Doubble Media
Get Focus

Hoe komt jouw merk in FOCUS naar voren?

Snack-ad, in-game, content wall en shop

Gratis games

Snack-Ad

De App Store staat vol met gratis games. Maar de makers moeten toch geld verdienen. Dus kun je er vergif op innemen dat de app:

  • Je continu probeert te pushen naar in-app aankopen.
  • Je naar een maandabonnement gaat duwen.
  • Een demo-versie is, die je lekker moet maken om de volledige versie te kopen.
  • Uitermate storende, vaak lelijke en doorgaans niet-passende advertenties toont die de gameplay extreem bederven.

FOCUS is anders. FOCUS kent geen in-app aankopen. FOCUS vraagt geen abonnementen. FOCUS heeft geen betaalde versie. En FOCUS heeft geen spelbedervende advertenties.

Wat heeft FOCUS dan wel? De content is het spel. Jij speelt het spel binnen jouw interessegebieden, en de foto's die je speelt zijn gave content van merken die jij mooi vindt. En die content moet aan onze hoge eisen voldoen. Alles is door FOCUS gecureerd en goedgekeurd, zodat de kwaliteit wint van de kwantiteit.

De eerste keer dat je merk in beeld komt, is in de snack-ad. Een gave opwarmer van 5 seconden voordat het spel verschijnt. De inhoud varieert van jouw merkuiting tot een speltip, maar er is één vereiste: het is een gave video.

Geen hinderlijke advertentie dus, maar content die de gebruiker wíl zien. Je krijgt hier dus direct de aandacht van de gebruiker.

FOCUS Interests Mock-Up
FOCUS Game Mock-Up

Social media

In-Game

De kracht en het succes van social media zijn niet te negeren. Toch denken wij dat de huidige social media stuk zijn. En wel omdat de gebruiker het verdienmodel is van de techgigant achter het medium. Op basis van jouw internetgedrag wordt er zo veel mogelijk content getoond die jou waarschijnlijk interesseert.

Hou je van voetbal? Dan krijg je elke headline over je favoriete club op social media in verschillende varianten, van verschillende kanalen, voorbijkomen. Heb je gezocht naar eetkamerstoelen? Dan word je op Instagram nog maanden achtervolgd met advertenties van diezelfde en aanverwante stoelen. Zoek je inspiratie voor je verbouwing? Dan verdwaal je tussen de goede, matige en slechte kwaliteit, en weet je nergens de bron van te herleiden.

FOCUS is anders. FOCUS vormt zich naar jouw interessegebieden, maar doet dat in een gesloten upload. Geen verschillende media met hetzelfde nieuwtje, maar alleen het allerbeste medium. Geen achtervolging op basis van je surfgedrag; je data blijven privé. En geen doolhof door matige content op je moodboard, maar alleen kwalitatieve content, die je rechtstreeks naar de bron leidt.

De game wordt gespeeld met een afbeelding van jouw merk. De gebruiker gaat op zoek naar de vijf verschillen, dus bestudeert je merkuiting met volle aandacht. Waar zitten die verschillen? Op de plekken die jij onder de aandacht wil brengen.

Presenteer je een nieuwe schoen en zijn de veters, neus en zool dé key features? Dan zitten daar de verschillen. De gebruiker focust dus niet alleen op jouw merkuiting, maar ook nog eens op de details die jij onder de aandacht wil brengen.

Omgang met jouw data

Shop

Wij geloven dat jouw privédata alleen van jou zijn. En dat moeten ze blijven. FOCUS vormt zich op basis van jouw gedrag, maar verzamelt helemaal niets van je. Terwijl de app steeds beter aansluit bij jouw interesses, ben jij degene die hiervan profiteert. Jij speelt het spel. Jij wordt hiervoor beloond. En de enige die weet wat je doet, ben jij.

Na de game is het tijd om de gebruiker te converteren. Dit kan direct, en op twee plekken. In de FOCUS-shop kan de gebruiker zijn gewonnen coins direct verzilveren voor korting op jouw producten. Heb je de gebruiker liever in je eigen shop? Met een directe link komen ze precies op de pagina waar jij ze wilt hebben.

FOCUS Store Mock-Up
FOCUS Interests Mock-Up

Content Wall

Naast de game, is de contentwall de tweede key feature van FOCUS. Deze wall is gevuld met prachtige content, van al onze partners. De enige voorwaarde aan deze content is: hoge kwaliteit. De gebruiker ziet in zijn persoonlijke contentwall de content die aansluit bij zijn interesses en kan zijn favoriete onderdelen 'on fire' zetten. In de on fire wall wordt de meest gelikete content van alle gebruikers getoond – binnen de interessegebieden. Zo wordt hoogwaardige kwaliteit extra beloond.

Tot slot kunnen gebruikers andere gebruikers volgen. De content van die gevolgde mensen verschijnt in de feed.
Als partner kun je zo veel content leveren voor de wall als je maar wilt. De enige voorwaarde: hoge kwaliteit. De content linkt bovendien direct door naar je webshop: je kunt de gebruiker die interesse toont dus direct converteren.

See, Click, Buy

Je merk geladen in de snack-ad, de focus in de game, en daarna conversie via de shop en de contentwall. Als partner van FOCUS profiteer je van de complete customer journey, binnen één app. See, like, click en buy.

FOCUS Store Mock-Up